неделя, 11 септември 2016 г.

„СВИДЕТЕЛ НА ОГЪНЯ“- НОВ РОМАН ОТ ЛАРШ КЕПЛЕР


Със своя трети роман Ларш Кеплер затвърждава позицията си на най-популярния автор на трилъри на Швеция.


По-експресивен от Менкел, социално ангажиран като Ларшон, Кеплер най-много се доближава до Несбьо и неговия готически екстаз.
„Уикенд Острелиън

Книгата е невероятно умело изградена. Напрежението и страхът растат, а ноктите, които гризете, стават все по-къси и по-къси.
„Афтонбладет



За Александра Коельо Андорил и Александър Андорил това е шести общ роман. Два от предишните  –  „Хипнотизаторът“ и „Договорът ПАГАНИНИ“ са издадени от „Ентусиаст“. Авторите на сензационните шведски психотрилъри са съпрузи и имат три дъщери. За общите си литературни проекти са избрали псевдонима Ларш Кеплер - в знак на почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер.

В едно интервю, на въпроса как са могли да напишат толкова смразяващ трилър като „Хипнотизаторът“, и въобще защо шведските трилъри са толкова добри, те обясняват: 

„По някакъв начин шведското общество е много добро, почти перфектно на повърхността си, а това подтиква писателите да видят онова, което се крие под нея... Ние се чувстваме сигурни в Швеция. Ето защо можем да пишем тези ужасни книги и да открием онова, което е истински плашещо…“



Няма коментари:

Публикуване на коментар