събота, 10 септември 2016 г.

ПРЕМИЕРА НА "ВЪЛЦИ" - ПО "ТРЪНСКИ РАЗКАЗИ" ОТ ПЕТЪР ДЕЛЧЕВ. ФОТОГАЛЕРИЯ

Сурова притча за непрестанния опит на българина да живее без бог е спектакълът „Вълци”, с който Драматичен театър – Пловдив открива театралния сезон на 12 септември на обновената си сцена.

Постановката е на носителката на Аскеер за най-добро театрално представление през 2015 г. Диана Добрева. Литературната основа е по изумителните „Трънски разкази” на Петър Делчев, написани на автентичен трънски диалект, сценичната адаптация е на Александър Секулов, носител на Аскеер 2016 за българска драматургия.

„Вълци” превръща българския бит в български мит за борбата на човека с вълка в себе си, за онова, в което се превръща душата, когато й отнемеш божието слово. Когато ежедневно употребяваш словото не като познание, а като сопа. Не като средство за любов, а като оръжие за отмъщение. Героите напускат безсловесния бит, за да се озоват в битие без бог, пълно единствено с хора. И това е страшно.

Откритие на спектакъла е непрофесионалният актьор Иван Костадинов, който работи като нощен портиер, и партнира пълноценно в една от централните роли на Герасим Георгиев – Геро, Добрин Досев и Симеон Алексиев.
Автор на музикалната партитура е Петя Диманова, носител на Аскеер за театрална музика.


Снимките са от Фейсбук профила на режисьорката Диана Добрева.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар