неделя, 28 август 2016 г.

КАКВО ДА СИ КУПИМ ОТ ПРОМОЦИЯТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „БАРД“


Издателство "Бард" обяви промоция "Дочети лятото".
Ето и нашите предложения за нея:


1. Наследството на Орхан“, Алин Оханесян  - арменският геноцид, разказан с много силна емоция. Балканите без маска, без грим и с болките на миналото. В тази книга любовта се преплита с родовата памет по най-трагичния възможен начин.

Не са много книгите, в които натурализмът в описанието на бежанските страдания да е толкова непосредствен. След „Наследството на Орхан“ разбрах със сърцето си неща, които в историческите и политическите справочници са просто суха статистика. 


  
    
    2.„Леденият дракон“, Джордж Р. Р. Мартин – една от многото книги, част от сагата „Песен за огън и лед“, паралелна история от света на „Игра на тронове“.
Точно тази история е и фантастично илюстрирана. Уж за деца, но не съвсем. Уж малка и кратка, но всъщност великолепен щрих към настъпването на Зимата. Книга за ценители.




3. След „Проломът“ Патрик Лий вади „Бегачът“ – хибрид между фантастика и трилър. Добре конструиран сюжет, сръчно разказана история, грабва. Но не правете грешката да се плъзнете по действието, четете внимателно  - има втори план дори на второ четене. 


4. Майкъл Крайтън (под псевдоним Джон Ландж) „Дрога“ – див моторист от „Ангелите на Ада“ оцелява като по чудо и се оказва, че… пикае в синьо! Нова дрога? Райски остров, оказал се ад. Смел доктор търси истината. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар